Autoritățile locale și județene au marcat astăzi Ziua Imnului Național al României

Autoritățile locale și județene au marcat astăzi Ziua Imnului Național al României

În fiecare an, la 29 iulie, în garnizoanele din toată țara, dar și în teatrele de operații unde sunt dislocați militarii români, este sărbătorită Ziua Imnului Național al României.
Simbol al unității Revoluției Române de la 1848, ”Deșteaptă-te române” a fost cântat pentru prima dată în Parcul Zăvoi, din Râmnicu Vâlcea la data de 29 iulie 1848. Imediat după Revoluția din decembrie 1989, ”Deșteaptă-te române” a fost stabilit ca Imn Național al României, acesta fiind consfințit în Constituția din 1991.
Cu acest prilej, astăzi 29 iulie 2023, la Giurgiu în Piața Tricolorului a avut loc o ceremonie religioasă și militară. La eveniment au participat , viceprimarii
Marian Damian și Ionel Muscalu, Dumitru Beianu , președintele Consiliului Județean, însoțit de vicepreședintele Cristian Anculescu , subprefectul de Giurgiu , Ana Maria Voevozeanu, consilierii locali Adelina Sirbu și Gigi Buscu , cadre militare din cadrul MAPN și reprezentanți ai instituțiilor Ministerului Afacerilor Interne.
Un sobor de preoți a oficiat slujba religioasă și a rostit o rugăciune pentru poporul român, iar Ion Bălan, reprezentantul Biroului Arhivelor Naționale din Giurgiu a susținut o alocuțiune privind simbolistica versurilor.
Ceremonia a continuat cu intonarea Imnului de stat al României de către fanfara Centrului Cultural Ion Vinea.
La mulți ani tuturor românilor de Ziua Imnului Național!

Ultima modificare: 30.07.2023 – 12:02 de către Administrator

Anteriorul Testare la e-participare

Contactează-ne!

Primăria Municipiului Giurgiu © 2024. Toate drepturile rezervate.